Ontwerp

Basis

De basis van ons project is de Aquarail. Het zijn de enige openbare tekeningen die het meest in de buurt komen van een jetski. Het ontwerp van de Aquarail is goed. Wij gaan deze verbeteren. We gaan de Aquarail moderniseren. Hier is te zien hoe de Aquarail er zou zien als we hem precies volgens tekening zouden maken.

Uiterlijk

Op de foto is goed te zien dat het ontwerp erg basic is. Hier gaan wij verandering in brengen. De lijnen worden meer gestrookt met als doel dat het meer op een klassieke houten runabout lijkt. Ook maken we plaats voor een dashboard met benodigde tellers en meters. Comfort is belangrijk, daarom zal in ons ontwerp de zitting groter zijn. Deze zal uitgevoerd worden in leer. De afwerking zal ook anders worden. Er komt zichtbaar meer hout. In de ontwerpen waar wij ons door hebben laten inspireren is ook gebruik gemaakt van hout. Een houten dek, dashboard en interieur in combinatie met een zwart gelakte romp krijg je een sportief maar toch authentiek uiterlijk.

 

 

Motor

Oorspronkelijk is de Aquarail ontworpen met buitenboord motor. In ons ontwerp past geen buitenboord motor. De lijnen van het ontwerp passen niet bij het uiterlijk van een buitenboord motor. Buitenboord motoren vallen op, en onderbreken de gestrookte lijnen van een boot. Meestal zijn de kappen van plastic gemaakt wat niet past bij de materialen die wij gebruiken. Het ontwerp van de Aquarail laat het niet toe om een dieselmotor met propeller in te bouwen. Daarom gaan wij voor de logische optie en bouwen een jet motor in. In het ideaalbeeld is de jetski voorzien van een electrische motor.